(+382 202) 19905

Hipotekarna banka uz Made in New York Jazz Festival, Montenegro 2016!

Hipotekarna banka uz Made in New York Jazz Festival, Montenegro 2016!

Svega par sedmica nakon održanog festivala u njujorškom Tribeca Performing Arts centru, najznačajnija imena američke jazz muzike dolaze u Crnu Goru! Publika će imati priliku da uživa u repertoaru koji čine jazz standardi, uz očekivane instrumentalne i vokalne jazz improvizacije.

Jedan od glavnih sponzora Festivala je i Hipotekarna banka, koja kao drustvenoodgovorna banka, podržava događaje iz kulture koji donose novu kvalitetnu vrijednost crnogorskom društvu.

Tokom dva dana festivala nastupiće neka od najvećih imena svjetske jazz scene: Randy Brecker – truba (dobitnik šest Grammy nagrada) , Yaacov Mayman – tenor saxofon, Essiet Okon Essiet – kontrabas, Edsel Gomez – klavir, vokalni solisti: George V. Johnson Jr i Anita Vitale, zatim Leonid Vintskevich – klavir i Nick Vintskevich – sopran/alt saxofon, kao i Bobby Sanabria – bubnjevi i udaraljke.

Na sceni će im se, kao gosti, pridružiti domaći jazz muzičari: Vladimir Maraš – klavir, Milorad Šule Jovović – gitara i Mićko Wes Peruničić – gitara, kao i poznati jazz izvođači regiona: Ljubiša Paunić – saxofon/flauta, Vladimir Krnetić – truba/fliglhorna, Ivan Aleksijević – klavir (Big bend RTS) i mnogi drugi.

Festival će se održati 3. juna u amfiteatru na ulazu u Sveti Stefan i 5. juna u atrijumu “The Capital Plaza” u Podgorici, oba sa početkom u 21h.

U nedjelju, 5. juna u 13h u Hard Rock Cafe-u biće organizovan “Jazz Session with Jazz Masters” za učenike srednjih muzičkih škola, studente Muzičke akademije i sve zainteresovane, na kome će učesnici održati kratka predavanja i odgovarati na pitanja posjetilaca. Posebno je značajno što će učenici jazz odsjeka muzičke škole “Vasa Pavić” profesora Šula Jovovića jednom numerom otvoriti koncert u Podgorici.

Pogledajte ovaj video...
Facebook
Kako da nas pronađete
Pronađite filijalu ili bankomat