Apple PayApple Pay

Hipotekarna banka predstavlja Apple Pay,

siguran i bezbjedan način plaćanja.
Uživajte u jednostavnom plaćanju.
Apple Pay vam pruža brzo, sigurno i lako beskontaktno plaćanje Mastercard karticama Hipotekarne banke.
Uz Apple Pay možete koristiti sve prednosti plaćanja karticom putem svog iPhone i Apple Watch uređaja u svim prodavnicama koje podržavaju beskontaktno plaćanje, na internetu kao i u okviru aplikacije koje podržavaju ovu uslugu.
Aktivirajte Apple pay
Apple Pay uslugu možete svakodnevno koristiti nakon što u par jednostavnih koraka dodate svoju karticu na Apple uređaj koji koristite.
1
Otvorite Wallet aplikaciju
na svom Apple uređaju
i kliknite na znak "+" u
gornjem desnom uglu.
2
Odaberite kreditnu ili
debitnu Mastercard®
karticu Hipotekarne banke.
3
Karticu skenirajte kamerom
mobilnog telefona ili direktno
unesite broj kartice i nakon toga
pratite instrukcije sa ekrana.
4
Nakon aktivacije Apple Pay
usluga je spremna za korišćenje.
Sigurno i beskontaktno plaćanje
Apple Pay uslugu možete koristiti za sva plaćanja na prodajnim mjestima koja podržavaju beskontaktno plaćanje, kao i za online kupovinu preko interneta.
Svako plaćanje putem Apple Pay usluge je sigurno, a identifikacija se vrši putem Face ID i Touch ID, što znatno pojednostavljuje proces plaćanja.
Plaćanje uz Touch ID / Face ID
Ukoliko koristite Touch ID, dovoljno je da prislonite iPhone na beskontaktni POS terminal i da istovremeno držite prst na čitaču otiska na svom iPhone uređaju.
Ukoliko koristite Face ID, pritisnite dugme sa desne strane iPhone uređaja dva puta, pogledajte u ekran telefona i zatim prislonite svoj iPhone na beskontaktni POS aparat.
Najčešća pitanja

Usluga Apple Pay nije proizvod Banke, već iOS platforma koja klijentima Hipotekarne banke omogućava dodatni kanal beskontaktnog plaćanja Apple uređajem (iPhoneom, Apple Watchom, iPadom i Macom) te brz, jednostavan i siguran način obavljanja platnih transakcija. Usluga radi na principu NFC tehnologije za beskontaktna plaćanja. 

Uslugu Apple Pay možete koristiti na mobilnom telefonu sa iOS operativnim sistemom minimalne verzije 8.1 ili novijim. Navedena verzija uključuje sljedeće uređaje: iPhone 6, iPad mini 3, iPad Pro, Apple Watch 1 i sve novije modele telefona, tableta i sata. Putem Apple Watch-a uslugu Apple Pay možete koristiti i na mobilnim uređajima iPhone 5 i 5c.

Kako biste obavili plaćanje, pritisnite 2 puta dugme sa strane vašeg Apple Watch uređaja, a zatim približite sat POS terminalu.

Za korišćenje usluge Apple Pay usluge se ne naplaćuje naknada.

Može. Jedan klijent može svoju karticu unijeti u Apple Pay na više uređaja. Prilikom prijave platne kartice u mobilni uređaj ona će biti tokenizovana (broj kartice zamjenjuje se jedinstvenim identifikacijskim elementom – tokenom), što dodatno povećava sigurnosni aspekt cjelokupne usluge.

Da, u Wallet možete dodati više Mastercard kartica i u samoj aplikaciji odabrati podrazumijevanu karticu za plaćanje. Takođe, prije samog izvršenja transakcije, možete odabrati Mastercard karticu sa kojom želite da obavite plaćanje. Ukoliko odabir nije izvršen, transakcija će se izvršiti korišćenjem podrazumijevane kartice.

Ne, PIN koji je povezan s fizičkom karticom nikad se ne upotrebljava kao metoda autentifikacije prilikom plaćanja Apple Pay-om. Plaćanje Apple Pay-om uvijek se autentifikuje nekim od postavljenih načina otključavanja ekrana mobilnog uređaja (otiskom prsta, skeniranjem lica ili nekim od drugih načina).

U Wallet aplikaciji na Vašem uređaju potrebno je odabrati karticu koju želite deaktivirati, a potom odabrati opciju za uklanjanje kartice.

Ne, ne morate biti povezani na internet da biste koristili Apple Pay.

Da, dobićete notifikaciju i u slučaju uspješne i u slučaju neuspješne transakcije.

Da, u Wallet aplikaciji su prikazane poslednje transakcije koje ste obavili uređajem preko kog pristupate istoriji plaćanja putem Apple Pay usluge.

U okviru Apple Pay usluge možete koristiti:

  • Mastercard Premium karticu
  • Mastercar Super kartica karticu
  • Mastercard Porto Platinum karticu
  • Mastercard kreditnu karticu
  • Mastercard Gold kreditnu karticu
  • Mastercard Business debitnu karticu
  • Mastercard Business kreditnu karticu

Korišćenje Apple Pay usluge je bez naknade, a dnevni limiti za njeno korišćenje jednaki su limitima koje imate na svojoj fizičkoj kartici.

Ukoliko ste korisnik Mastercard platne kartice Hipotekarne banke, nije potrebno da dodatno ugovarate uslugu u prostorijama Banke. Dovoljno je da svoju platnu karticu aktivirate pomoću Wallet aplikacije na svom Apple uređaju.