HB Turistički kredit - U crnogorskim hotelima na rate bez kamate

image
HB Turistički kredit - U crnogorskim hotelima na rate bez kamate

Vodeći računa o ekonomskim izazovima sa kojima se građani Crne Gore suočavaju, a koji su posljedica nedavno završene epidemije novog virusa korona, Hipotekarna banka je pažljivo uz podršku hotelske privrede, osmislila novi proizvod pod nazivom HB turistički kredit. Građanima Crne Gore će olakšati, ali i otvoriti prostor za ljetovanje u crnogorskim hotelima, na deset rata bez kamate i troškova.

HB Turistički kredit namijenjen je svim klijentima Hipotekarne banke, ali i onima koji to nijesu, a koji ispunjavaju uslove kreditne sposobnosti. Hipotekarna banka potpisala je ugovore sa velikim brojem hotela u Crnoj Gori i ponudila mogućnost da ljetovanje u njima klijenti plaćaju na deset rata, bez kamate i bez ikakvih dodatnih troškova. Kampanja je nastavak aktivnosti koje su započete na inicijativu Hotelske grupe Budvanska rivijera koja je ovakav proizvod prva ponudila svojim klijentima.

“Razmišljali smo kako Hipotekarna banka može dati svoj doprinos  kako bi pomogli nastavak privredne aktivnosti, posebno u hotelskom biznisu i zajednički smo došli do ideje da bi bilo dobro da napravimo proizvod koji bi podstakao domaću tražnju i koji bi omogućio građanima Crne Gore da po najpovoljnijim uslovima ove godine mogu svoj odmor provesti u Crnoj Gori.”- istakao  je Esad Zaimović, glavni izvršni direktor Hipotekarne banke.

Prijava za HB turistički kredit je jednostavna, potrebno je popuniti dokumenta koja se nalaze na sajtu banke, a uz prijavu je neophodno dostaviti i profakturu/fakturu ovjerenu od strane pružaoca turističkih usluga sa kojim banka ima zaključen ugovor o poslovnoj saradnji. Lista pružaoca hotelskih usluga sa kojima HB ima potpisan ugovor o saradnji biće jasno istaknuta na sajtu banke.

Nakon odobrenja kredita, korisnik kredita potpisuje Ugovor. Kredit se isplaćuje na račun pružaoca turističke usluge, na osnovu dostavljene fakture/profakture.

Predsjednik Odbora udruženja turizma Privredne Komore Crne Gore, izrazio je zahvalnost Hipotekarnoj banci na ovoj inicijativi i najavio ovu akciju kao jednu od aktivnosti  koja ima za cilj ublažavanje negativnih posljedica usled koronavirusa.

 “Saradnja koju su ostvarili Hipotekarna banka i Privredna komora Crne Gore je odličan primjer solidarnosti u ovom izazovnom vremenu za turističku privredu Crne Gore. Privredna komora Crne Gore ima jasan cilj a to je da pomogne svim svojim članicama u ovim jako teškim vremenima, naročito za turizam u Crnoj Gori.” -kazao je Ranko Jovović,  Predsjednik Odbora udruženja turizma Privredne Komore Crne Gore.

Svi zainteresovani građani, informacije o ovom proizvodu mogu naći na linku