HIPOTEKARNA BANKA DONIRALA 20.000 eura ZA REANOMOBIL

image
HIPOTEKARNA BANKA DONIRALA 20.000 eura ZA REANOMOBIL
U sklopu svojih društveno odgovornih aktivnosti, Hipotekarna banka je učestvovala u kupovini sanitetskog vozila za Zavod za hitnu medicinsku pomoć Republike Crne Gore. Ukupna vrijednost specijalnog sanitetskog vozila sa kompletnom medicinskom opremom, nabavljenog u skladu sa zakonom o javnim nabavkama, je 45.000 €.

Hipotekarna banka na razne načine doprinosi razvoju društvene zajednice, kako kroz novčane donacije, tako i mnogobrojne društveno odgovorne akcije u kojima učestvuje ili ih sama pokreće.

Hipotekarna banka, kao društveno odgovorna kompanija se trudi sada, kao I u prethodnom periodu da izađe u susret zahtjevima građana. Podržali smo inicijativu Fonda za zdravstvo i nadamo se da će našim primjerom poći I druge banke u Crnoj Gori I da ćemo se na taj način makar djelimično revanširati građanima Crne Gore I našim klijentima I omogućiti bolji nivo zdravstvene zaštite”, istakao je Esad Zaimović, izvršni direktor Hipotekarne banke.

Banka je donirala 20.000 €, a ostatak je obazbijedio Fond za zdravstvo Crne Gore. Vozilo će koristiti služba Hitne pomoći u Podgorici.

Kenan Hrapović direktor Fonda za zdravstvo Crne Gore je ovom prilikom istakao :”Ideja je bila da zajedno sa Udruženjem banaka Crne Gore krenemo u nabavku jednog ovakvog vozila, reanimobila. Za sada se pozivu odazvao menadžment Hipotekarne banke na čelu sa direktorom Esadom Zaimovićem I koristim priliku da im se zahvalim. Svojom donacijom od 20.000 eura, zajedno sa Fondom koji je učestvovao sa 25.000 eura uspjeli smo da kupimo ovo specijalno vozilo. Koristim prilku da promovišemo I jednu novu akciju u prema Udruzenju banaka, a to je da nam se priključe I pomognu da u svakom gradu Crne Gore nabavimo po jedno ovakvo vozilo”

Ovim projektom nabavljeno je specijalno sanitetsko vozilo marke RENO FURGON L2H2P2 sa kompletnom medicinskom opremom koja podrazumijeva: .

  • S DEFIGARD 5000 WITH PADDLES – DEFIBRILATOR
  • S CARDIOVIT MS-2015 COMPLETE INC – EKG
  • SUPER VEGA BATTERY PLASTIC CASE
  • GIMA 5 EMERGENCY BAG
“Zahvaljujemo se na ovom velikom I humanom potezu. Dobili smo reanimobil sa kompletnom opremom, defibrilatorom, ekg aparatom I svim ostalim pratećim stvarima koje su potrebne za reanimiranje osnovnih životnih funkcija. Jedinica za Hitnu medicinsku pomoć u Podgorici će na kvalitetniji način, brže I sigurnije moći da pomogne pacijentima I da vrši siguran transport do Kliničkog centra. Na taj način se poboljšava kvalitetno pružanje usluga I zbrinjavanje naših pacijenata. Važno je da istaknem da ne postoje bolje uložena sredstva nego za reanimobil.”, istakao je direktor Zavoda za Hitnu mediicnsku pomoć , dr Saša Stefanović.