Hipotekarna banka donirala je 9 kompleta od po 25 knjiga obrazovnim institucijama i bibliotekama širom Crne Gore

image
Hipotekarna banka donirala je 9 kompleta od po 25 knjiga obrazovnim institucijama i bibliotekama širom Crne Gore
  • Hipotekarna banka uručila poklon knjige institucijama u devet crnogorskih opština!
  • Ostati ravnodušan prema knjizi, znači lakomisleno osiromašiti svoj život. – Ivo Andrić

 

Hipotekarna banka donirala je 9 kompleta od po 25 knjiga obrazovnim institucijama i bibliotekama širom Crne Gore. Tako će knjižni fondovi Gimnazija “Panto Mališić” u Beranama i “Petar I Petrović Njegoš” u Danilovgradu, Filozofskog fakulteta u Nikšiću, JU „Srednja stručna škola” u Bijelom Polju, JU školski centar „Bratstvo i jedinstvo“ u Ulcinju,Gradskoj biblioteci u Kotoru, Herceg Novom,Baru i Narodne biblioteke I čitaonice ‘’Njegoš’’ na Cetinju biti bogatiji za vrijedna književna djela izdavačke kuće CID iz Podgorice.
Hipotekarna banka ovom donacijom želi da obogati fond knjiga u bibliotekama I školama I doprinese naporima ovih ustanova da se kod mladih ljudi poveća interesovanje za čitanje.
Čitanje spada u naše najpozitivnije navike. Ono proširuje svijest i svijet, opskrbljuje nas informacijama, vježba memoriju, jača naše samopouzdanje. Otvarajući nam vrata u svijet i druge kulture i jezike, čini nas kosmopolitima, građanima svijeta, dionicima i sudionicima kultura različitih od naše.
Da li ste znali da je najveća biblioteka na svijetu američka Kongresna biblioteka u Washingtonu, sa trideset miliona knjiga na skoro pet stotina jezika i više od pedeset i osam miliona rukopisa