Hipotekarna banka treću godinu za redom dobitnik nagrade Evropske banke za obnovu i razvoj

image
Hipotekarna banka treću godinu za redom dobitnik nagrade Evropske banke za obnovu i razvoj

Evropska banka za obnovu i razvoj, u okviru svog ''Programa olakšavanja trgovine'' (Trade Facilitation Program), dodijelila je nagrade najuspješnijim partnerskim bankama na tri kontitenta. Nagradu za najaktivniju banku u Crnoj Gori dobila je HIPOTEKARNA BANKA. Nagrade su dodijeljene 07. maja uoči godišnje konferencije i biznis foruma EBRD-a, koji se održavaju u Sarajevu 08-09. maja 2019. godine.

Nagradu za najaktivniju banku u Crnoj Gori, primila je Ana Golubović, izvršna direktorica sektora za poslovanje sa pravnim licima i finansijska tržišta u Hipotekarnoj banci. Ona je istakla da kroz ovaj program crnogorska privreda ima mogućnost da jednostavnije i jeftinije realizuje poslovne odnose sa partnerima: „Zadovoljstvo nam je što je Hipotekarna banka treću godinu za redom dobitnik nagrade Evropske banke za obnovu i razvoj. Nagrada je dokaz naše posvećenosti promociji trgovine u Crnoj Gori i regionu. Na ovaj način ojačavamo regionalnu integraciju, olakšavamo međunarodno poslovanje i podstičemo rast trgovine.“

Program olakšavanja trgovine (TFP) je ustanovljen od strane Evropske banke za obnovu i razvoj 1999. godine sa ciljem da promoviše trgovinu ka, iz i među zemljama u kojima EBRD investira. Kroz ovaj program, EBRD obezbjeđuje garancije međunarodnih banaka i kratkoročne kredite odabranim bankama za ustupanja lokalnim izvoznicima i distributerima.