Hipotekarna banka uz Made in New York Jazz Festival, Montenegro 2016!

image
Hipotekarna banka uz Made in New York Jazz Festival, Montenegro 2016!

Svega par sedmica nakon održanog festivala u njujorškom Tribeca Performing Arts centru, najznačajnija imena američke jazz muzike dolaze u Crnu Goru! Publika će imati priliku da uživa u repertoaru koji čine jazz standardi, uz očekivane instrumentalne i vokalne jazz improvizacije.

Jedan od glavnih sponzora Festivala je i Hipotekarna banka, koja kao drustvenoodgovorna banka, podržava događaje iz kulture koji donose novu kvalitetnu vrijednost crnogorskom društvu.

Tokom dva dana festivala nastupiće neka od najvećih imena svjetske jazz scene: Randy Brecker – truba (dobitnik šest Grammy nagrada) , Yaacov Mayman – tenor saxofon, Essiet Okon Essiet – kontrabas, Edsel Gomez – klavir, vokalni solisti: George V. Johnson Jr i Anita Vitale, zatim Leonid Vintskevich – klavir i Nick Vintskevich – sopran/alt saxofon, kao i Bobby Sanabria – bubnjevi i udaraljke.

Na sceni će im se, kao gosti, pridružiti domaći jazz muzičari: Vladimir Maraš – klavir, Milorad Šule Jovović – gitara i Mićko Wes Peruničić – gitara, kao i poznati jazz izvođači regiona: Ljubiša Paunić – saxofon/flauta, Vladimir Krnetić – truba/fliglhorna, Ivan Aleksijević – klavir (Big bend RTS) i mnogi drugi.

Festival će se održati 3. juna u amfiteatru na ulazu u Sveti Stefan i 5. juna u atrijumu “The Capital Plaza” u Podgorici, oba sa početkom u 21h.

U nedjelju, 5. juna u 13h u Hard Rock Cafe-u biće organizovan “Jazz Session with Jazz Masters” za učenike srednjih muzičkih škola, studente Muzičke akademije i sve zainteresovane, na kome će učesnici održati kratka predavanja i odgovarati na pitanja posjetilaca. Posebno je značajno što će učenici jazz odsjeka muzičke škole “Vasa Pavić” profesora Šula Jovovića jednom numerom otvoriti koncert u Podgorici.

Pogledajte ovaj video...