Hipotekarnoj banci nagrada Evropske banke za obnovu i razvoj

image
Hipotekarnoj banci nagrada Evropske banke za obnovu i razvoj

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

Evropska banka za obnovu i razvoj, u okviru svog ''Programa olakšavanja trgovine'' (Trade Facilitation Program), dodijelila je nagrade najuspješnijim partnerskim bankama. Nagradu za najaktivniju banku u Crnoj Gori dobila je HIPOTEKARNA BANKA. Nagrade su dodijeljene tokom godišnje konferencije EBRD-a i biznis foruma koji su se održali u Jordanu.

Nagradu za najaktivniju banku u Crnoj Gori, primila je Ana Golubović, direktorica sektora za poslovanje sa pravnim licima u Hipotekarnoj banci. Ona je istakla da kroz ovaj program crnogorska privreda ima mogućnost da jednostavnije i jeftinije realizuje poslovne odnose sa partnerima: „Zadovoljstvo nam je što je Hipotekarna banka drugu godinu za redom dobitnik nagrade Evropske banke za obnovu i razvoj. Nagrada je dokaz nase posvećenosti promociji trgovine u Crnoj Gori i regionu. Na ovaj način ojačavamo regionalnu integraciju, olakšavamo međunarodno poslovanje i podstičemo rast trgovine.“

Program olakšavanja trgovine je ustanovljen od strane Evropske banke za obnovu i razvoj 1999. godine sa ciljem da promoviše trgovinu ka, iz i među zemljama u kojima EBRD investira. Kroz ovaj program, EBRD obezbjeđuje garancije međunarodnih banaka i kratkoročne kredite odabranim bankama za ustupanja lokalnim izvoznicima i distributerima.