ISKRA za Hipotekarnu banku

image
ISKRA za Hipotekarnu banku

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

Hipotekarna banka AD Podgorica dobitnica je specijalnog priznanja “Iskra” za korporativnu filantropiju. Ovo značajno priznanje je uručeno na Cetinju, u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom”. Stručni žiri i organizacija FAKT, koja je ustanovila ovu nagradu, u saradnji sa Upravom za dijasporu i Privrednom komorom, a uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i fondacije „Ćano Koprivica“, „Braća Rokfeler“ i „Čarls StjuartMot“ prepoznali su doprinos i značaj društveno odgovornog poslovanja Hipotekarne banke, koje ima ima više pravaca: prije svega ulaganje u unaprijeđenje zdravstvene zaštite, ulaganje u kulturu, brigu o starim licima, ulaganje u obrazovanje mladih i opšti doprinos zajednici.

U obrazloženju žirija navodi se da su kontinuiranost i dosljednost ovih aktivnosti obezbijedile već vidljive i prepoznatljive rezultate. Primajući “Iskru”, glavni izvršni direktor je istakao poslovnu filozofiju Banke RADI DOBRO I ČINI DOBRO, kao I posvećenost klijentima i cnogorskom društvu.

"Veliko mi je zadovoljstvo što u ime vlasnika i menadžmenta banke mogu da primim ovo važno priznanje. Proteklih deset godina jedan od vrlo bitnih segmenata našeg poslovanja je upravo korporativna filantropija i veliki dio budžeta smo ulagali u pomoć društvu u kome živimo i stvaramo. Posebna je čast što ovu nagradu primamo na Cetinju jer je upravo u Prijestonici rođen vlasnik Hipotekarne banke Miljan Todorović koji i sam smatra da je ovo jedno od najljepših priznanja koje smo kao banka mogli da dobijemo.”, izjavio je Zaimović i, u ime svih zaposlenih I akcionara i obećao da će Hipotekarna banka nastaviti da bude pouzdan I odgovoran partner svojim klijentima i svim građanima Crne Gore.