Ljetnja praksa

image
Ljetnja praksa

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

sa konferencije za stampu održane 26.02.2015. godine

  • Hipotekarna banka dodjeljuje stipendije studentima
  • 20 hiljada eura za ljetnju studentsku praksu u prestižnim kompanijama u Milanu
  • Promovisanje “učenja kroz iskustvo”

Hipotekarna banka je, u saradnji sa kompanijom Career Paths, obezbijedila dvije stipendije za studente crnogorskih univerziteta, u ukupnoj vrijednosti od 20 hiljada eura. Program stipendiranja podrazumijeva ljetnju praksu u renomiranim kompanijama u Milanu, u trajanju od dva mjeseca. To je danas predstavljeno na konferenciji u Podgorici, kojoj su, osim predstavnika Hipotekarne banke, prisustvovali profesori i studenti sa fakulteta kojima su stipendije namijenjene.

“Strateška ulaganja u tehnologiju, kontinuiranu edukaciju i obuku zaposlenih su osnovni činioci koji stoje iza uspješnog poslovanja Hipotekarne banke. Nastojimo da dobrobit uspješnog poslovanja podijelimo i sa društvenom zajednicom, kroz brojne društveno odgovorne akcije koje pokrećemo i u kojima učestvujemo”, rekao je Nikola Špadijer, direktor sektora za poslovanje sa fizičkim licima

On je podsjetio da Hipotekarna banka konstantno ulaže u obrazovanje mladih ljudi koji planiraju da svoje ambicije ostvare u bankarskom sektoru.

“Ovaj program je jedinstven, jer se radi o ljetnjoj praksi u trajanju od dva mjeseca koja će se održati u Milanu. Praksa će u potpunosti biti prilagođena studentima i odvijaće se po modelu ‘UČENJE NA OSNOVU ISKUSTVA’. U zavisnosti od profila odabranih studenata, biće održana u nekoj od najrenomiranijih italijanskih ili svjetskih kompanija”, istakao je Špadijer.

Vrijednost same stipendije je 8.200 eura po studentu, a Hipotekarna banka će, kako bi studenti bili potpuno relaksirani i rasterećeni ostalih obaveza tokom ova dva mjeseca, pokriti i troškove avionske karte, kao i džeparca u visini od 1.500 eura.

“Sigurni smo u to da će studenti prepoznati i iskoristiti svoju šansu da budu učesnici jednog od najprestižnijih programa stipendiranja studenata u Crnoj Gori”, istakla je Ana Ristić, direktorica marketinga Hipotekarne banke, predstavljajući uslove i program stipendiranja.

Pravo na dodjelu stipendije imaju redovni studenti, državljani Crne Gore i to:

  • studenti IV godine Ekonomskog fakulteta iz Podgorice,smjer Finansije i bankarstvo,
  • studenti III godine Univerziteta Donja Gorica, Fakulteta za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis
  • studenti IV godine specijalističkih studija, smjer Međunarodna ekonomija, UDG
  • studenti III godine redovnih studija Univerziteta Mediteran , smjer Finansijski menadžment
  • studenti IV godine specijalističkih studija Univerziteta Mediteran, smjer Finansijski menadžment

Gornja starosna granica za zainteresovane studente je 23 godine, a prosječna ocjena mora biti veća od 8,5.

Svaki student tokom ljetnje prakse prolazi kroz proces mentorstva koji podrazumijeva savjetovanja o karijeri, treninge, procjene i probne intervjue. Svakom studentu dodjeljuje se Career Paths Trener ekspert koji obezbjeđuje alate i vještine neophodne za uspjeh studenta. Na kraju procesa mentorstva biće sprovedeni probni intervjui kako bi se pomoglo studentima da poboljšaju svijest o sebi i da usavrše svoje odgovore tokom poslovnih intervjua. Tokom ove prakse studenti se uče i da prepoznaju svoje sopstvene vrijednosti, da istraže svoja interesovanja i sposobnosti I tako oblikuju svoju budućnost i počinju graditi svoje sopstvene projekte. Sa svojim ličnim Career Trener ekspertom svaki student će evaluirati i procijeniti svoja interesovanja, vještine i vrijednosti.

Takođe, studenti će pojedinačno upoznati eksperta iz oblasti kojom žele da se bave a ovi profesionalci, sa velikim radnim iskustvom u potpunosti će biti spremni da pomognu studentima da identifikuju svoja specifična interesovanja. Pored osmonedjeljne prakse u okviru odabrane kompanije, studenti će imati priliku da učestvuju na mnogobrojnim poslovnim događajima , kao i da upoznaju kulturno – istorijske znamenitosti Milana i regije Lombardija.

“Svi zainteresovani studenti se za ovu jedinstvenu stipendiju mogu prijaviti putem posebnog web portala www.ljetnjapraksahb.com gdje se pored aplikacione forme mogu naći i svi detalji ove ljetnje prakse. Rok za prijavu je 12. mart 2015. Neophodno je da studenti imaju odgovarajući stepen poznavanja engleskog jezika. Hipotekarna banka i Career Paths će i u fazi prijavljivanja i posebno tokom ljetnje prakse biti posvećeni zainteresovanim studentima i onima koji budu odabrani da odgovore na sva njihova pitanja i pomognu im u svakoj fazi ovog procesa’, naglasila je Ristić.