Most cvijeća, ljubavi i prijateljstva

image
Most cvijeća, ljubavi i prijateljstva

U okviru manifestacije „Rosa canina-Divlja ruža“ Šavnik je uz pomoć dvije divne dame, Olivere Vukadinović i Andrijane Kadije, kao i Hipotekarne banke, dobio Most cvijeća, ljubavi i prijateljstva! Ovo je samo početak aktivnosti za lijepu Crnu goru, kako se simbolično zvao i projekat.
Turisti i građani svakodnevno prave atraktivne fotografije pored mosta i Katanca sreće, koji je jedinstven na ovom i širem području, specijalno ručno izrađen za šavnički most.

Projekat "Rosa canina-Divlja ruža" predstavlja brendiranje grada divljom ružom, odnosno šipurakom, jer joj je to prirodno stanište.

U saopštenju se navodi da će ovaj projekat, uz plantažne zasade šipuraka i prikupljanje drugog ljekovitog bilja sa ovog područja, njihovu preradu i plasman, predstavljati realnu ekonomsko-ekološku osnovu za održivi razvoj ovoga kraja.

"Predviđeno je otvaranje Kuće prirode gdje će se nalaziti pogon za preradu šipuraka, izložbeno-prodajni i turistički punkt, potom Kuće knjige u restauriranoj kući pisca Borislava Pekića, te Kuće sporta sa terenima za sport, biciklističkom i džoging stazom, tribinama, svlačionicom i teratanom", kažu iz Kreativnog tima Rosa canina.

Kroz projekat će se zaposliti oko 30 lica, uz brojne kooperante sa terena, a Opština Šavnik očekuje podršku nadležnih ministarstava, međunarodnih fondova, te Fonda za razvoj sjevera, kako bi se krenulo u realizaciju projekta.

most cvijeca

most cvijeca