Najava događaja: Poslovati s Crnom Gorom (“Fare affari con il Montenegro”)

image
Najava događaja: Poslovati s Crnom Gorom (“Fare affari con il Montenegro”)
U utorak, 9. oktobra u 11.00 časova, Hipotekarna banka i počasni konzulat Crne Gore u Milanu, organizovaće u milanskom hotelu Four Season, promociju knjige i panel diskusiju pod nazivom “Fare affari con il Montenegro” (''Poslovati s Crnom Gorom''), koju je napisala počasna konzulka Crne Gore u Milanu, Dolly Predovic.
Događaju će prisustvovati preko 250 uglednih privrednika, rektor Univerziteta Bokoni, predstavnici političke i diplomatske javnosti, ali i zvijezde našeg fudbala Dejan Savićević i Mirko Vučinić. 

„Fare affari con il Montenegro“ je svojevrsni vodič u kome su sakupljeni podaci i statističke informacije, priče preduzetnika i političara, sadržane u intervjuima na kraju knjige, koje pružaju priliku da se iz prve ruke dobije informacija o iskustvima ljudi koji su poslovali sa Crnom Gorom ili o onima koji kreiraju političke sisteme kako bi privreda bila još dinamičnija. 

Moderator panel diskusije će biti iskusni i ugledni novinar, Serđo Lućano dok će u diskusiji učestvovati Nikola Špadijer, izvršni direktor Hipotekarne i potpredsjednik Konfindustrije Crna Gora, Petar Ivanović, član crnogorskog Parlamenta, Erik Košuta, predsjednik Konfindustrije Crna Gora i Armand Arton, predsjednik Arton Capital-a.

Cilj publikacije „Fare affari con il Montenegro“ je da bude korisno sredstvo za pružanje praktičnih informacija za pristup mogućnostima koje Crna Gora može i želi da ponudi italijanskim preduzetnicima, pružajući ne samo vodič u vezi vrsta kompanija, podsticaja i biznis zona, već i tri veoma interesantne studije slučaja: Portonovi, Porto Montenegro i Luštica Bay.

Ovaj događaj predstavlja važnu priliku za interakciju italijanskih privrednika sa nekim od nosilaca privrednog rasta Crne Gore i na kojoj se mogu upoznati sa poslovnim mogućnostima u Crnoj Gori.

Hipotekarna banka će preko svog Facebook kanala uživo prenositi događaj.