Obavještenje: Nedjelja štednje od 31. oktobra do 6. novembra

image
Obavještenje: Nedjelja štednje od 31. oktobra do 6. novembra


SAOPŠTENJE ZA MEDIJE  • Hipotekarna banka u akciji „Nedjelja štednje“
  • 200 eura od Hipotekarne banke za bebe rođene od 31. oktobra do 6. novembra
  • Kamatna stopa na oročenu štednju za USD 0,8 odsto

Hipotekarna banka će se i ove godine, u okviru svojih društveno odgovornih aktivnosti, priključiti zajedničkoj akciji dodjele štednih knjižica djeci koja se rode od 31 . oktobra do 6. novembra 2017. godine u Crnoj Gori, a u cilju obilježavanja Dana štednje.

Djeci rođenoj u ovom periodu, čiji roditelji otvore štednu knjižicu u Hipotekarnoj banci, na štednoj knjižici biće položeno 200 eura, pored 200 eura koje donira Centralna banka. Deponovani iznost 400 eura biće oročen na godinu dana, a nakon isteka tog perioda, roditelji novac mogu podići ili opet položiti na štednju.

U susret 31. oktobru, Svjetskom danu štednje, Hipotekarna banka je odlučila da tokom oktobra i novembra podigne kamatu na oročenu štednju u dolarima (USD) na 0,8 odsto godišnje.
To je trenutno najveća kamata na ovu vrstu štednje, jer se kamata na američke dolare kreće od 0,00 odsto do 0,75 odsto na godišnjem nivou.

Podsjećamo, Dan štednje je ustanovljen 31. oktobra 1925. godina na skupu bankara iz 25 zemalja u Milanu i u svijetu se nedjelja štednje organizuje od tog datuma do 6. novembra.