Panel diskusija „Živi lokalno, uči globalno“

image
Panel diskusija „Živi lokalno, uči globalno“

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE


  • Hipotekarna banka, u saradnji sa Počasnim Konzulatom Crne Gore u Milanu, organizovaće za studente i postdiplomce edukativni događaj - panel diskusiju „Živi lokalno, uči globalno“ koja će se održati 07. marta u hotelu Hilton sa početkom u 11.00 časova.
  • U uvodnoj riječi učesnicima će se obratiti Dolly Predović, Počasna konzulka CG u Milanu i nekadašnja profesorka Korporativnih finansija na Bokoni Univerzitetu.
  • U panel diskusiji će učestvovati Rektor Univerziteta Bokoni iz Milana prof. Gianmario Verona i prof. Milica Pejanović Đurišić, redovni profesor na Univerzitetu Crne Gore. Panel diskusiju će moderirati Radoje Cerović, psiholog i poslovni konsultant.


Na događaju koji je prvenstveno namijenjen studentima i postdiplomcima, razgovaraće se o obrazovanju kao ključu budućnosti, mogućnostima koje univerziteti nude u sticanju znanja i vještina neophodnih za uspjeh, o tome kako steći internacionalno iskustvo ili ga nadoknaditi kroz lokalni interkulturalni sadržaj. Razgovaraće se i o sposobnostima shvatanja lokalnih događanja unutar globalnog konteksta i sposobnostima procjene uticaja globalnih fenomena na profesionalni i lični život kao neophodnim atributima svršenih diplomaca u savremenom društvu.

Univerziteti i lokalna zajednica mogu da urade mnogo unutar svog geografskog okruženja, na razvoju interkulturalnog učenja i svijesti o globalnim uticajima, što će takođe biti jedna od tema pomenutog panela.

Ovim putem se pozivaju studenti i postdiplomci, ali i svi zainteresovani građani da se putem web sajta Hipotekarne banke www.hb.co.me prijave do 03. marta, jer je broj mjesta ograničen. Prisustvo događaju je besplatno.