Peti put zaredom priznanje za Hipotekarnu banku - Najaktivnija banka u Crnoj Gori u 2020. godini

image
Peti put zaredom priznanje za Hipotekarnu banku - Najaktivnija banka u Crnoj Gori u 2020. godini
  • Priznanje Evropske banke za obnovu i razvoj peti put zaredom Hipotekarnoj banci

Hipotekarna banka je peti put zaredom od strane EBRD-a dobila prestižno priznanje  za najaktivniju banku u Crnoj Gori u 2020. godini.


Evropska banka za obnovu i razvoj, u okviru svog ''Programa olakšavanja trgovine'' (Trade Facilitation Program), dodijelila je nagrade za 2020. godinu najuspješnijim partnerskim bankama, a na crnogorskom tržištu Hipotekarna banka je u okviru pomenutog programa prepoznata kao najaktivnija.


„Hipotekarna banka je u jednoj izazovnoj godini pokazala svoju stabilnost, otpornost i strateško djelovanje i time opravdala povjerenje svojih klijenata kojih je sve više. Izuzetno nas raduje ova vrsta prestižnog priznanja od strane EBRD-a, koje je i međunarodna potvrda našeg kvalitetnog i pažljivo utabanog profesionalnog  pravca. Svjesni smo da su priznanja vjetar u leđa koja nas obavezuju da uz profesionalni kadar kakav je kadar naše banke, posvećenost i marljiv rad , nastavimo putem progresa i kvaliteta“- saopšteno je iz Hipotekarne banke.

 

Tokom dodjele priznanja, Francis Malige , izvršni direktor EBRD-a za Finansijske institucije je izjavio: „Dok obilježavamo našu 30. godišnjicu, možemo biti ponosni na svoja dostignuća. TFP je odigrao ključnu ulogu u podršci rastu malih i srednjih preduzeća koja su  od ključnog značaja za otvaranje novih radnih mjesta, kao i u stvaranju veće jednakosti kada je riječ o mogućnostima u različitim društvenim zajednicama.  Mnoge od naših nagrađenih banaka  su uz našu pomoć razvile sopstvene poslove finansiranja privrede  i  opsežno  su koristile program  finansiranja trgovine  EBRD-a, kao i naše nagrađivane programe obuka. Njihov uspjeh nas čini izuzetno ponosnim. “

 

Svečana dodjela nagrada održana je tokom prvog virtuelnog informativnog zasijedanja TFP-a, na marginama tridesetog godišnjeg sastanka EBRD-a.