Rekordnih sedam miliona eura profita za Hipotekarnu banku u trećem kvartalu

image
Rekordnih sedam miliona eura profita za Hipotekarnu banku u trećem kvartalu

Hipotekarna banka ostvarila je u trećem kvartalu ove godine neto dobit od 7,048 miliona eura, što je za 36 odsto bolji rezultat u odnosu na isti period 2018. godine, kada je dobit iznosila 5,171 miliona eura.

Bilansna suma Hipotekarne banke na kraju septembra iznosi 559,4 milona EUR i uvećana je za 10,3 procenata u odnosu na početak godine.

Banka je pokazala rast poslovanja u svim segmentima, čime je još jednom potvrdila stabilost i sigurnost u poslovanju, ali i opravdala povjerenje klijenata.

Depoziti klijenata su od početka godine povećani za 10,7 odsto i iznose 454 miliona eura.

Hipotekarna banka je tokom ove godine uspjela i da smanji nivo problematičnih kredita, što je pozitivno uticalo na finansijski rezultat i na smanjenje pokazatelja loših kredita, koji po danima kašnjenja iznosi 3,23 odsto, dok je u trećem kvartalu prošle godine iznosio 3,82 odsto.

„U trećem kvartalu smo, pored rasta svih pokazatelja poslovanja, nastavili i sa širenjem poslovne mreže, otvorena je luksuzna filijala u kompleksu Portonovi u Kumboru, a do kraja godine se planira i otvaranje nove filijale na Žabljaku. Lansirali smo na tržište i prvu VISA Infinite karticu, najprestižniju debitnu karticu VISA kartične kuće”- podsjeća Esad Zaimović, Glavni izvršni direktor Hipotekarne banke.

 

Pored širenja poslovne mreže banka će nastaviti ulaganja u nove tehnologije, tako da klijenti u kontinuitetu mogu očekivati nove proizvode koji će dodatno olakšati korišćenje bankarskih servisa.

Podsjećamo da je Hipotekarna banka ove godine u Sarajevu dobila nagradu EBRD kao najaktivnija banka u Crnoj Gori u programu TFP, čime je već tri godine za redom prepoznata od strane međunarodnih bankarskih institucija kao banka koja je na poseban način posvećena promociji trgovine u Crnoj Gori i regionu, kao i doprinosu i podsticaju međunarodnog poslovanja.