SAOPŠTENJE ZA MEDIJE - Donacija Nini Bošković

image
SAOPŠTENJE ZA MEDIJE - Donacija Nini Bošković


SAOPŠTENJE ZA MEDIJE
  • Hipotekarna banka poklonila 20.300 eura Ninu Bošković za školovanje na Oksfordu i time obezbijedila zatvaranje finansijske konstrukcije za njeno školovanje

Hipotekarna banka odlučila je da Nini Bošković pokloni 20.300 eura, koliko joj je nedostajalo za studije na Oksfordu.

Nina Bošković je primljena na zvanično najbolji svjetski univerzitet, na master studije iz kliničke embriologije i za nastavak školovanja je bilo potrebno obezbijediti 43 hiljade eura. Ministarstvo prosvjete i drugi donatori obezbijedili su dio sredstava, ali je za kompletnu finansijsku konstrukciju nedostajalo još 20.300 eura.

Ovu vrijednu donaciju je u ime Hipotekarne banke uručila direktorica marketinga Ana Ristić, koja je podsjetila da je Hipotekarna banka krajem prošle godine organizovala konferenciju „Živi lokalno, uči globalno“ i da i ovaj primjer pokazuje da ulaganje u znanje i u obrazovanje, kada je riječ o Hipotekarnoj banci, nije samo na riječima.

„Hipotekarna banka se trudi da prepozna prave vrijednosti. Nina je primjer kako prave vrijednosti uvijek nađu pravo mjesto. Najbolja studentkinja prirodno-matematičkog fakulteta, primljena na master studije na Oksfordu, sad može da se posveti samo učenju. Vjerujemo da će i tamo biti najbolja i da će ostvariti svoju želju da znanje koje će tamo steći iz kliničke embriologije primjenjuje u Crnoj Gori“, izjavila je direktorica marketinga Hipotekarne banke Ana Ristić i dodala da je ovo poklon od svih klijenata i svih zaposlenih u Hipotekarnoj banci.

„Presrećna sam. Hipotekarna banka ovim pokazuje da je zaista posvećena ovom društvu. Vjerujem da su svi njeni klijenti ponosni što su dio banke koja pomaže drugima. Daću sve od sebe da opravdam povjerenje, da iskoristim priliku za učenje na najprestižnijem svjetskom univerzitetu i da svoje znanje primjenjujem u Crnoj Gori“, kazala je Nina Bošković.