Više od 100 učesnika radionice "Kako unaprijediti prodaju preko interneta"

image
Više od 100 učesnika radionice "Kako unaprijediti prodaju preko interneta"

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE 


• Preko 60 kompanija- klijenata Hipotekarne banke prisustvovalo radionici "KAKO UNAPRIJEDITI PRODAJU PREKO INTERNETA?"
• Ivan Bildi I Aleksandar Marić podijelili svoja zanja sa preko 100 učesnika radionice

Preko stotinu učesnika iz 60 kompanija, klijenata Hipotekarne banke učestvovalo je na radionici pod nazivom "Kako unaprijediti prodaju preko interneta?", u organizaciji Hipotekarne banke.

Ana Golubović, direktorka sektora za poslovanje sa pravnim licima pozdravila je sve učesnike , nakon čega je Aleksandar Marić iz agencije Smart web govorio o osnovnim principima unapređenja internet prodaje.

“Tržište Crne Gore i Stbije u ovom trenutku nije toliko razvijeno što se svakako može posmatrati kao prednost i velika mogućnost. U Crnoj Gori 50 odsto ljudi koristi internet dok 7,8 odsto kupuje online. Aktuelan je podatak da je
16 odsto korisnika internet kupovalo online u proteklih šest mjeseci i upravo oni su trenutno ti realni klijenti. Bez obzira što se ovaj broj čini malim, ustvari je motivacija I prenost za dalji razvoj internet prodaje.-kazao je Marić tokom prezentacije.

Kao jedan od primjera uzet je I web sajt koji se bavi online trgovinom “Kupujem, Prodajem”. U prethodnoj godini ovaj sajt je imao promet od 160 mil eura.

Tamara Braunović i Maida Lekić, predstavnice Hipotekarne banke upoznale su klijente sa HB e-commerce servisom koji omogućava prodaju proizvoda i usluga putem interneta, prihvatanjem platnih kartica iz sistema Visa International i MasterCard, na internet prodajnom mjestu klijenta. Kako je kazala Tamara Braunović, direktorka filijale Podgorica, realizovanjem ovog servisa, klijentu se na internet prodajnom mjestu omogućava prodaja robe i usluga kupcima iz cijelog svijeta, bez vremenskih ograničenja, uz siguran način plaćanja. “Ono što nas izdvaja od ostalih banaka, jeste što svojim korisnicima, korisnicima Premium programa, omogućavamo plaćanje u ratama svih roba I usluga”, naglasila je Braunović.

Ivan Bildi (Likes& Cookies agencija) upoznao je biznis klijente Hipotekarne s aktuelnim E- commerce trendovima i posebno kako povećati prodaju u e-prodavnicama, načinu koji funckioniše sistem oglašavanja na Facebook-u.

Jedna od učesnica radionice, Jelena Kaluđerović, koja se bavi digitalnim marketingom u kompaniji Budvanska rivijera, nakon završene radionice je rekla: “Kao osoba koja se vec deset godina profesionalno bavi marketingom, a od prije nekoliko godina intezivno digitalnim marketingom, smatram da su edukativni sadržaji kakav je bio ovaj danas u organizaciji Hipotekarne banke, izuzetno važni za praćenje aktuelnih trendova, sticanje novih saznanja i unapredjenje poslovnih vještina u ovoj oblasti. Na današnjem seminaru sam čula neke zanimljive informacije o internet poslovanju, a ono sto je meni posebno bilo interesantno jeste priča priznatog strčnjaka Ivana Bildija o Facebooku i načinu na koji funkcioniše sistem oglašavanja na najpopilularnijoj društvenoj mreži. Pohvale za Hipotekarnu banku koja je organizacijom ovakvog dogadjaja jos jednom pokazala da je banka posvećena svojim klijentima u pravom smislu te riječi”.

Banka će i u narednom periodu sa svojim klijentima dijeliti znanja iz savremenih trendova i novih vidova poslovanja.